vineri, 3 decembrie 2010

Dispozitivele Viitorului

Software pentru dispozitivele viitorului.
celula solara
Dispozitivele viitorului de la Apple se vor baza pe energie solara.
Angajatii de la Apple au dezvoltat un mod de a integra celule solare in dispozitive portabile prin plasarea lor sub stratul ecranului sesibil la atingere. Energia solara ar ajuta la crearea unui dispozitiv de viitor cu adevarat portabil, eliberandu-l de nevoia de a se conecta la o priza electrica pentru a-si lua energie.
Energia soalara este recoltata prin panouri solare ce contin celule solare, cu cat panoul este mai mare cu atat mai bine, dar modelul celor de la Apple "Celule solare pe dispozitivele portabile", ne previne ca dupa ce se aloca spatiu pentru butoane, ecran si loc de unde sa tii dispozitivul mai ramane doar o mica parte pentru a plasa celulele.
O cale a evita aceasta este cea sugerata la inceput, de a pune doua suprafete, una sensibila la atingere cealalta fiind cu celule solare, una peste alta. Asta ar putea face din iPhone si iPod Touch niste candidati foarte buni pentru o astfel de sursa de curent, pentru ca display-ul ocupa aproape toata fata dispozitivului.
Utilizarea celulelor solare la dispozitive de viitor a inceput sa atraga din ce in mai multa atentie din partea consumatorului.
Cand Vodafone si-a anuntat planul din aprilie de a reduce emisiile gazului de sera CO2 cu 50% pana in 2020, totodata a anuntat si planul pentru un dispozitiv pentru viitor, care sa isi ia energia necesare prin celule solare, iar incarcatoarele traditionale sa fie inlocuite cu incarcatoare bazate pe energia solara.

vodafone telefon solarAsadar un dispozitiv de viitor care sa se bazeze pe energie solara ar fi cel mai potrivit pentru viitorul nostru, un astfel de dispozitiv ar face parte cu brio din clasa "dipozitivele viitorului".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu