vineri, 3 decembrie 2010

Software vs. Hardware

Software pentru dispozitivele viitorului.
softwareSoftware este un termen folosit pentru a descrie o colectie de programe, proceduri si documentatii care realizeaza niste sarcini pe un computer.
Software se imparte in trei clase: software de sistem, software de programat si aplicatii software, desi distinctia intre cele trei este deseori intr-o zona gri.
Software reprezinta o secventa ordonata de instructiuni pentru a schimba starea unui computer hardware. Este deobicei scris in limbaje de programare mai elevate care sunt mai usoare si eficiente pentru oameni sa le foloseasca, decat in limbj de tip asembler pentru masina de calcul.

hardwareHardware  este cel mai bine descris ca un dispozitiv care este fizic conectat la computer sau un dispozitv care se poate atinge fizic.Placa de baza, placa video, placa de sunet, cd-rom-ul sunte exemple de dispozitive hardware.
Fara partea de hardware un computer nu ar putea exista si software-ul nu ar avea pe ce sa ruleze, este partea fizica a unui computer incluzand si circuitele digitale care se deosebesc de software pentru ca se executa in cadrul partii hardware

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu