vineri, 10 decembrie 2010

Economisirea bateriei

Software pentru dispozitivele viitorului.
Mai tineti minte cand nu trebuia sa incarcam bateria dispozitivului odata pe saptamana? Cum s-a schimbat timpul. Partea buna a smartphone-ului de astazi este ca poti face mult mai multe cu el, dar asta inseamna ca trebui sa folosesti mai multa baterie. Multumita smartphone-ului Symian ^3 cum ar fi Nokia N8 acum cu un mod de salvare a bateriei putem sa ne luam o piatra de pe umeri. Dar daca vrei ca bateria ta sa te tina mai mult, aici gasiti niste ponturi care ii vor ajuta pe toti utilizatorii de smartphone.

Cautati un semnal puternic.Nokia N8
Numarul unu in consumul de baterie este cautarea semnalului. Daca esti undeva unde semnalul este slab sau deloc, dispozitivul tau mobil tau va cauta in continu o conexiune mai buna, si iti va consuma bateria in acest timp. Daca accidental ti-ai lasat dispozitivul mobil pornit in timpul zborului stii despre ce vorbim. Cea mai buna cale de a-ti pastra bateria plina este sa te asiguri ca ai un semnal bun oricand utilizezi dispozitivul.

Inchide 3G-ul.
3G-ul este foarte bun pentru smartphone cand vrei sa umbli pe net, sa faci un apel video si tv mobil, dar este deasemenea si un mare mancator de baterie. Daca iti folosesti dispozitivul in 3G/Dual Mode, iti vei goli bateria mult mai repede decat daca ti l-ai folosi in GSM mode. Optiunea Power Saving Mode la Nokia N8 iti schimba automat modul pe GSM. Daca ai un alt smartphone, probabil trebuie sa o faci manual. Dar merita efortul, daca vrei niste ore in plus, si in plus vei creste durata de viata a bateriei cu 50%.

Evita sa folosesti aplicatii inutile.
Cele mai bune aplicatii la un smartphone, camera, video si internetul sunt si cele mai mari consumatoare de baterie. Fotografiierea cu blit de exemplu este un mare consumator. Daca stii ca nu poti sa iti incarci dispozitivul pentru un timp evita sa le folosesti. De asemenea este bine sa verifici ca Bletooth-ul si Wi-Fi-ul sa fie inchise si ca luminozitatea ecranului este cat mai mica.

Opreste optiunea de vibratie.
Daca esti la cinema atunci functia de vibratie te poate salva de momente penibile, dar in rest functia nu este utila. Normal ca nu vrei sa pierzi apeluri, dar daca iti vei da volumul tonului de apel mai la mic, combinat cu oprirea functiei de vibratie iti va oferi mai mult timp de baterie.

Vorbeste putin.
Cu cat vorbesti mai mult la dispozitiv cu atat bateria se goleste. De cate ori ai auzit pe cineva cu un smartphone "Zi scurt! ca nu mai am baterie." si apoi vorbesc minute bune? Cateodata o baterie moarta este o scuza sa inchizi dispozitivul, dar daca vrei cu adevarat sa economisesti baterie, cu cat vorbesti mai putin cu atat mai mult timp vei obtine de la baterie.

Daca ai orice alte ponturi pentru a economisi bateria unui smartphone am vrea sa le auzim, poate le adaugam pe lista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu